top of page
En banner i orange med Klick symbol och en text som förklarar att ett måldrivet arbete och en tydlig strategi gör det lättare att nå ut till målgruppen på sociala medier.
En smartphone med Klicks webbsida spå skärmen som visar tjänster och en beskrivande text om vad Klick erbjuder. Klick hjälper små och mellanstora företag att marknadsföra sig effektivt på sociala medier..png

Strategi för
sociala medier

Varför postar du inlägg på sociala medier? Är det för att öka din försäljning, bygga varumärke eller kanske för att bli ledande inom din bransch? Eller gör du det utan en genomtänkt plan? I så fall är du inte ensam. Men nu har du chansen att sticka ut i mängden. Vi berättar gärna hur.

Genom att sätta ett  tydligt syfte och mål  blir ditt arbete med sociala medier ett effektivt verktyg i din marknadsföring.

Med en väl genomarbetad sociala mediestrategi säkerställer du att ni når mål i linje med era övergripande affärsmål och blir på så vis mer framgångsrika i er kommunikation på sociala medier.

 

Lär känna era konkurrenter och er målgrupp. Sätt rimliga delmål och utvärdera löpande så att ni vet om ni kommunicerar och gör rätt. Då kommer ni att engagera er målgrupp och bygga ert varumärke.

Behöver du hjälp med att sätta en relevant strategi för era  sociala medier? Vi sätter strategin tillsammans med dig och dina kollegor i en halvdags- eller heldagsworkshop. Kontakta oss så bokar vi en tid.

Koncept
& kommunikation

Önskar du att dygnet skulle ha fler timmar och har svårt att avsätta tiden för era sociala medier? Vi hjälper er att skapa koncept med värdefullt innehåll utifrån er kunds köpresa, att kommunicera med er målgrupp och att bevaka era sociala medier åt er.

 

Kommunicera alltid med din tänkta målgrupp i fokus. Hög spridning och ökad konvertering på sociala medier kan du få genom att exempelvis göra rätt val av kanaler, att du postar relevant innehåll för din målgrupp och att det du delar ger värde till målgruppen. Glöm inte att engagera er i och kommunicera med din målgrupp vilket kan vara direkt avgörande för att nå ut.

Målgruppen ska känna igen sig i och se ett värde i det ni delar samtidigt som ni bygger ert företags varumärke. Därför är det extra viktigt att anpassa tonalitet och innehåll efter ert företags unika röst (TOV = tone of voice) för att skapa en genuin kommunikation som engagerar just din tänkta kund. 

Det är ett långsiktigt arbete som ger resultat över tid, så se till att kommunicera med er målgrupp så ofta ni kan. Svara på frågor och engagera er. Att investera tid ger den största effekten och det är ofta tid som saknas, därför kan vi göra detta åt er. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kaffemugg ståendes på ett träbord med ribbor utomhus och profilerad med Klick Kommunikation logotyp
En person sitter med en totbag som har Klick kommunikations logotyp tryckt i orange tryck mot vit botten

Innehållsproduktion

Har du svårt att hinna med att posta innehåll kontinuerligt? Tar det för lång tid att skapa innehåll eller saknar du kunskap om hur du ska göra? Vi producerar innehåll åt dig med kunskap om trender och om vad din målgrupp engageras av.

 

Vi skapar relevant och målinriktat innehåll som hjälper dig att bygga varumärkesidentitet och öka din räckvidd på olika plattformar. Genom att kombinera kreativitet, storytelling och noggrann research skapar vi content som genererar en stark koppling mellan ditt varumärke och din målgrupp.

Vi anpassar all innehållsproduktion efter just ditt behov, dina önskemål och med din målgruppen i centrum. Vi använder insikter om målgruppens preferenser och beteenden för att skapa engagerande innehåll som griper tag i dem. Vi är väl insatta i de senaste trenderna och teknikerna inom innehållsproduktion och ger dig ett konkurrenskraftigt försprång, i din bransch.

För att ta ditt varumärke till nästa nivå erbjuder vi på Klick kvalitativt innehåll som skapar starka kundrelationer och driver tillväxt. Tillsammans kan vi forma en framgångsrik contentstrategi och producera den sortens innehåll som inte bara fångar målgruppens uppmärksamhet, utan också inspirerar och skapar resultat.

Vi skapar animationer, filmer, foto, illustrationer och engagerande texter. Tillsammans som er externa produktionsbyrå, löpande över tid eller bara vid enstaka tillfällen när ni har behov. Vi kan också posta åt er och vid behov hjälper vi er att skapa contentstrategier, att effektivisera era processer runt innehållsskapande med exempelvis mallar och med schemaläggning. Vi har paketlösningar för innehållsproduktion och vi anpassar även efter just dina behov.

Analys & optimering

Att följa upp, analysera och optimera ger indikationer på om du gör rätt och når ut på dina sociala medier.

 

Genom att mäta löpande säkerställer du att du når dina uppsatta mål. Därför är det en viktig del av arbetet på sociala medier. Vi hjälper dig så du kan maximera resultatet av dina sociala medier-insatser och säkerställa att du når dina specifika mål.

Genom att använda anpassade analysverktyg och strategier skapar vi insikter om din målgrupp och deras beteenden på sociala medier. Vi använder dessa insikter för att skräddarsy din kommunikation, säkerställa att ditt budskap når rätt målgrupp och bygger en stark varumärkesidentitet.

Flexibilitet och expertis gör det möjligt för oss att anpassa  tjänster efter dina unika behov och mål. Vi arbetar tätt tillsammans med dig för att optimera din närvaro på sociala medier, öka din räckvidd och konverteringarna - över tid. För kom ihåg att det krävs tålamod då det är ett långsiktigt arbete som gör skillnad och kan ge stor effekt över tid.

Laptop med webbsidans förstasida där det står Vi vill klicka med dig. Beskuren så att skärm och händer på personer som sitter runt ett bord syns
bottom of page